Eytemaheert

In de Kop van Drenthe, bevindt zich Eytemaheert, een erkend fokcentrum voor de Groninger Blaarkoppen. Maurits en Jessica Tepper zijn begonnen in 2015 met het opzetten van hun eigen boerderij voor het houden van dit ras. De runderen zijn 100% grasgevoerd en worden gehouden op natuurland. Dit betekent dat er alleen gebruik wordt gemaakt van de mest van eigen runderen en geen bestrijdingsmiddelen worden toegepast. Hierdoor komt er meer ruimte voor natuurlijke begroeiing van bloemen, kruiden en andere gewassen. Sinds 2020, worden de runderen ook gemolken en dus niet meer alleen gebruikt voor vleesproductie.

Het behoud van de Groninger Blaarkop, duurzaamheid, natuurbehoud en dierenwelzijn staan hoog in het vaandel op de boerderij. Deze missies dragen ze ook naar buiten, zo zijn ze te zien geweest in o.a. ‘De Monitor’ en ‘De streken van Wim’ en hebben ze verschillende artikelen gehad in o.a. ‘de Volkskrant’ en ‘De Nieuwe Oogst’. Eytemaheert is een bedrijf gericht op innovatie met een duidelijke blik op de toekomst.

Ook worden er duurzame producten verkocht via de webwinkel, die traceerbaar zijn en eerlijk geprijsd. Het kiezen voor transparantie, direct verkoop en het geven van een gezicht aan het product is hierin erg belangrijk voor Eytemaheert.

Locatie
Sandebuur 10
9315 TE Rolderwolde
Erkenning
Fokcentrum