De Brömmels

Gelegen tussen de oude bossen en lanen in de Gelderse Achterhoek ligt de boerderij van Bert en Ellen Kots: de Brömmels. Op de Brömmels wordt kleinschalig geboerd, met negentig geiten en zo’n vijftig stuks jongvee (geiten- en bokkenlammeren). De Brömmels is een erkend ZeldzaamLEKKER centrum voor de producten van de Nederlandse bonte geit.

De melk op de geitenboerderij wordt ter plekke verwerkt tot een palet aan gepasteuriseerde geitenkazen. Naast zuivel zijn uiteraard ook vleesproducten terug te vinden in het standaardassortiment. Immers, zonder vlees geen zuivel. De bokkenlammeren en oudmelkte geiten worden geslacht en verwerkt bij een zelfslachtende slager.

Multifunctioneel boeren kenmerkt zich door een variatie aan activiteiten op het erf. Naast recreatie, in de vorm van een kampeerboerderij, een proeflokaal, een terras en diverse bedrijfsactiviteiten, speelt ook educatie een belangrijke rol. Bert en Ellen ontvangen schoolklassen voor excursies, verzorgen rondleidingen en bieden leerplekken aan voor stagiair(e)s.

Naast de melkgeiten is er ook ruimte voor de zeldzame Krombekeenden, Dwergkuifeenden, Drentse bolstaarten, Sabelpootkrielen en Kraaikoppen van Frits, de broer van Ellen.

Locatie
Meerdinkweg 5
7108 BJ Winterswijk Woold
Erkenning
ZeldzaamLEKKER centrum