Boerderijwinkel ’t Zwien
Iedereen is welkom bij Marien Renting en zijn boerderijwinkel ’t Zwien. De passie voor de varkens en de Bonte Bentheimer in het bijzonder is heel groot. De boerderijwinkel is dagelijks geopend. Er is informatie over de Bonte Bentheimer te zien, regelmatig worden rondleidingen gegeven over het bedrijf en langs de stallen en komen er regelmatig scholen en kleuterklassen langs.
Vlees en winkel
Gemiddeld gaat er per week 1,5 varken naar de slacht. Slachten gebeurt wanneer de dieren minimaal 1 jaar oud zijn. De slager verwerkt ook het vlees van het hele dier tot diverse producten, zoals spekjes, buikspek, nagelhout (lendevlees) en cowboyvlees (jerkey). Er is een eigen lijn met rookworsten en één met droge worsten. Op de boerderij is ook een eigen droogkast. ’t Zwien werkt niet biologisch. Er wordt gebruik gemaakt van reststromen en de dieren worden ingezet op niet biologisch aardappel land.
De varkens
Alle varkens lopen buiten op ruime weiden. De fokzeugen worden in vaste groepen gehouden met een beer die er permanent bij loopt. Alleen de drachtige zeugen worden voor 14 dagen voor het werpen en tijdens de kraamperiode met de biggen binnen in de stal gehouden. Tijdens de eerste periode worden biggen en zeug apart gehouden om doodliggen te voorkomen. Biggen worden de eerste dagen ook in de nacht gemonitord en bij de zeug gezet. Er wordt veel aandacht besteed aan geboortezorg en kraamzorg.