Zeldzame Rassen Overleg 2024

Voor de rasorganisaties en door SZH erkende levend erfgoed centra organiseren wij een Zeldzame Rassen Overleg op zaterdag 13 januari 2024 op Aeres Barneveld.

Het programma van deze dag:

Vanaf 10.00 u      Ontvangst met koffie en thee

10.30 u                Welkom (door Gerrit Tacken, voorzitter van de SZH)      

10.35 u                Presentatie van SZH, met update van laatste ontwikkelingen, overzicht van lopende activiteiten en prioriteiten en een blik vooruit.

11.00 u                Introductie van en in gesprek over de volgende thema’s:

  • Toekomst voor Nederlandse dubbeldoelkippen
  • Rasorganisaties en erkende centra, samen sterk
  • Ondersteunen van beginnende dierhouders
  • Kleinschalig verwaarden van producten van de zeldzame rassen
  • Dierziekten en bescherming van de zeldzame rassen
  • Toekomst voor tentoonstellingen en publieksevenementen met dieren

12.30 u                Terugkoppeling van de gespreksrondes en afronding van het ochtendprogramma

12.45 – 13.30    Lunch en ruimte om verder met elkaar van gedachten te wisselen over alles wat deze ochtend ter tafel is gekomen.

Waarom een Zeldzame Rassen Overleg?

Jullie samen, wij samen, delen een ongelofelijk belangrijk en waardevol streven: het in stand houden en het in hun kracht zetten van de Nederlandse zeldzaam geworden, landbouw- en huisdierrassen.

Het zijn er ruim 80: van honingbij tot paard, van eend tot koe. SZH ziet in haar rol als verbinder grote kansen in het delen van kennis en ervaringen in dit werkveld. Daarnaast willen we actief ieders wensen en noodzaak inventariseren en vergelijken als het gaat om ondersteuning in het kunnen blijven houden en ondernemen met deze dieren. Of het nu regelgeving of promotie betreft, een zoektocht naar afzetmogelijkheden en registratieprogramma’s, of het werven van nieuwe fokkers. We kunnen veel van elkaar leren en vaak bereik je met elkaar meer dan alleen.

Aanmelden en kleine bijdrage

Voel je welkom deze dag. Jullie mening als dierhouders, als vertegenwoordigers en als ambassadeurs van de rassen wordt bijzonder gewaardeerd. Vanwege de kosten die we moeten maken voor de catering vragen we een eigen bijdrage van 10 euro per persoon. Na het versturen van onderstaand formulier sturen we een mail met de betaalgegevens (betalen op de dag zelf kan ook. )

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Per rasorganisatie of erkend centrum kunnen maximaal 2 personen zich aanmelden. Mocht er toch de wens zijn om met meer dan 2 personen te komen, neem dan even contact op met nonja.remijn@szh.nl per mail of telefonisch op 06-54922275.

Aanmelding Zeldzame Rassen Overleg 13 januari 2024

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.