Zeldzame Rassen Overleg 2022

Voor de rasorganisaties en door SZH erkende levend erfgoed centra organiseren wij een Zeldzame Rassen Overleg op zaterdag 10 december 2022 in Restaurant De Kapel Berg en Bosch Professor Bronkhorstlaan 10-68, 3723 MB in Bilthoven.

Het programma van deze dag:

Vanaf 9.30 u      Ontvangst met koffie en thee

10.00 u                Welkom (door Gerrit Tacken, voorzitter van de SZH)

10.05 u                Interactief deel, om kennis te maken met de aanwezigen

10.30 u                Presentatie van SZH, met update van laatste ontwikkelingen, overzicht van lopende activiteiten en prioriteiten en een blik vooruit.

10.40 u                Presentatie van het CGN, met update van laatste ontwikkelingen, overzicht van lopende activiteiten en prioriteiten en een blik vooruit.

10.50 u                Korte pauze

11.00 u                Introductie van de thema’s

                            Dierenwelzijn (en fokkerij)

                            Uitzonderingen (en subsidies) binnen wet- en regelgeving voor zeldzame rassen

                            Ondernemen met zeldzame rassen

                            Werven van liefhebbers en fokkers

11.20 u                Gespreksronde 1

11.45 u                Gespreksronde 2

12.10 u                Terugkoppeling van de gespreksrondes en afronding van het ochtendprogramma

12.30 – 13.30    Lunch en ruimte om verder met elkaar van gedachten te wisselen over alles wat deze ochtend ter tafel is gekomen.

Waarom een Zeldzame Rassen Overleg?

Jullie samen, wij samen, delen een ongelofelijk belangrijk en waardevol streven: het in stand houden en het in hun kracht zetten van de Nederlandse zeldzaam geworden, landbouw- en huisdierrassen.

Het zijn er bijna 90: van hond tot paard, van eend tot koe. SZH ziet in haar rol als verbinder grote kansen in het delen van kennis en ervaringen in dit werkveld. Daarnaast willen we actief ieders wensen en noodzaak inventariseren en vergelijken als het gaat om ondersteuning in het kunnen blijven houden en ondernemen met deze dieren. Of het nu regelgeving of promotie betreft, een zoektocht naar afzetmogelijkheden en registratieprogramma’s, of het werven van nieuwe fokkers. We kunnen veel van elkaar leren en vaak bereik je met elkaar meer dan alleen.

Kosteloos, niet vrijblijvend

Voel je welkom deze dag. Jullie mening als dierhouders, als vertegenwoordigers en als ambassadeurs van de rasse wordt bijzonder gewaardeerd. Om deze reden bieden wij de dag gratis aan. Wel dient rekening gehouden te worden met kosten die wij maken voor de huur van de locatie, koffie, thee en lunch. Aanmelden is verplicht en definitief, mocht je toch af moeten zeggen en geen vervanger kunnen regelen dan zullen we 20 euro per afmelding in rekening brengen.

Aanmelden kan via onderstaand formulier. In de aanloop naar deze bijeenkomst wordt de uitnodiging nogmaals gedeeld. Per rasorganisatie of erkend centrum kunnen maximaal 2 personen zich aanmelden. Mocht er toch de wens zijn om met meer dan 2 personen te komen, neem dan even contact op met nonja.remijn@szh.nl per mail of telefonisch op 06-54922275.

Aanmelding Zeldzame Rassen Overleg 10 december 2022

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.