Klein lotharinger

"De kleine dalmatiër met aalstreep onder de konijnen"
1

Kenmerken

  • Geschikt voor educatie en huisdier en hobby
  • Kan gehouden worden in een erf met veel grond, grote tuin en kleine tuin

Status

  • Risico: Bedreigd
  • Aantal voedsters: 200
  • Trend laatste 15 jaar: stabiel

Gebruik

Uniek is de Klein Lotharinger, en de grote variant, in zijn verschijning, de helder witte vacht en scherpe zwarte aftekeningen. De koptekening omvat de zogenaamde vlinder, de oogringen, de doorn, de wangstippen en de gekleurde oren. Op het lichaam heeft de Klein Lotharinger een zogenaamde aalstreep die loopt van achter de oren tot aan de staart. Ten slotte hebben ze op elke zijde drie tot acht los van elkaar staande stippen. Daarnaast is de Klein Lotharinger een vrij levendig en goedaardig konijn.

Uiterlijk

De Klein Lotharinger heeft een mooie gladde vacht met normale lengte die zacht aanvoelt en rijk glanst. Dit ras is, zoals de naam al doet verwachten, niet heel groot en mag niet meer dan drie kilo wegen, het heeft een wat langere lichaamsbouw en staat op rechte en stevige poten en de oren zijn ongeveer 10 cm lang.

Achtergrond

Dit Nederlandse ras is midden jaren zeventig gecreëerd als alternatief voor de Groot Lotharinger. Het heeft in de loop der jaren veel ontwikkeling doorgemaakt en is in 1975 officieel erkend. De kwaliteit van het ras is hoog en regelmatig wint een Klein Lotharinger een diershow. Met zijn prachtige dalmatiërachtige verschijning heeft dit ras binnen korte tijd een grote groep liefhebbers voor zich gewonnen.

Speciaalclub

Een specifieke vraag?