Artikelen

Zeldzame rassen in 2019

Wat heeft de SZH in 2019 met haar activiteiten bereikt en wat is de status van de zeldzame rassen? Lees het nu in het Jaarbericht 2019, hier is in woord en beeld een bondig overzicht te vinden van de ontwikkelingen, behaalde doelen en nog belangrijker de mooie momenten en activiteiten die wij samen met jullie hebben mogen beleven.

Oud voorzitter Geert Boink blikt terug op een bewogen jaar, er is een overzicht van de status van alle rassen die onder zorg van SZH vallen, er worden een paar activiteiten uitgelicht waarmee we verschillende rasorganisaties ondersteuning hebben kunnen bieden en niet te vergeten het aantal dieren dat in 2019 zijn opgenomen in het paraplubestand. De ruim 80 door de SZH erkende centra zijn op de kaart gezet met in het bijzonder de in 2019 erkende ambassadeurs. We nemen je mee in de resultaten van het succesvolle project Levend Erfgoed Loont en tot slot presenteren we een aantal promotie en educatie activiteiten, waaronder voor de Kraaikop als Ras van het Jaar 2019 en de impact die SZH heeft gehad met hulp van sociale media.

Als vriend van de SZH (begunstiger) zul je dit Jaarbericht thuis is de brievenbus ontvangen, ben je nog geen vriend maar draag je de SZH wel een warm hart toe en zou je graag persoonlijk op de hoogte gehouden willen worden? Dat kan heel eenvoudig door je aan te melden als vriend van de SZH.

Het Jaarbericht 2019 is online te vinden via de pagina Over SZH of door te klikken op de onderstaande afbeelding.

Nonja Remijn

Mijn passie ligt in het bij elkaar brengen van mensen en het zoeken naar gemeenschappelijke belangen binnen de agrarische sector. Ik hou van dieren, maar misschien nog wel meer van de dierhouders. In mijn werk wil ik boeren, burgers en buitenlui graag dichterbij elkaar brengen. Zodat we samen kunnen genieten van ons voedsel en te werken aan een gezonde en mooie wereld voor morgen.