Nieuws

Word nu vriend van SZH en ontvang ’t Ganse Land als welkomstgeschenk

Donateurs zijn voor ons van grote waarde. Met je gift als donateur geef je ons de mogelijkheid de zeldzame rassen nóg beter bekend te maken bij het brede publiek. Zo hopen we niet alleen meer draagvlak te creëren voor ons levend erfgoed, maar vooral ook nieuwe liefhebbers te werven die de dieren willen gaan houden.

Om de beleving van de zeldzame rassen te vergroten is het bordspel ’t Ganse land ontwikkelt. Deze is niet te koop in de winkel, een collectorsitem dus!

Meld je nu aan als vriend van SZH, voor een minimale bijdrage van 22,50 per jaar en je krijgt het spel als welkomstgeschenk direct thuisgestuurd. Deze actie is geldig tot en met 31 december 2022.

Over het spel:

Het idee voor het spel ’t Ganse land’ is gebaseerd op de tocht die ganzenhoeders twee eeuwen geleden maakten met hun ganzen. Voordat de trein er was, ging dat lopend van Twente tot Rotterdam. Vandaar werden de ganzen per schip naar Engeland vervoerd waar ze heel welkom waren. Het spel is een nieuw verhaal. Op hun tocht maken ganzenhoeders Gijs en Driek een omweg en horen meer verhalen over Nederlandse rassen. Het doel van het spel is natuurlijk gezellig spelen en misschien winnen, maar ook om op die manier de verhalen te ontdekken. Het spel wordt geleverd in een doos, met daarbij horend: een spelbord, 6 pionnen, 2 dobbelstenen, de spelregels, en spelkaarten (voor 4 tot 7 jaar en voor 7 jaar en ouder).

© met illustraties van Skapare Plan

Nonja Remijn

Mijn passie ligt in het bij elkaar brengen van mensen en het zoeken naar gemeenschappelijke belangen binnen de agrarische sector. Ik hou van dieren, maar misschien nog wel meer van de dierhouders. In mijn werk wil ik boeren, burgers en buitenlui graag dichterbij elkaar brengen. Zodat we samen kunnen genieten van ons voedsel en te werken aan een gezonde en mooie wereld voor morgen.