Artikelen

Woord van de voorzitter

Om al onze zeldzame rassen in de publieke kijker te zetten moeten we alle mogelijkheden benutten, denk ik.

Zo laten wij zelf op onze Facebookpagina ‘Landgoed ‘t Heijk’ zien wat we allemaal houden.

Het tv-programma Binnenstebuiten biedt de SZH ook vaak een etalage om uit te stallen wat we allemaal te bieden hebben qua levend erfgoed en agrarische biodiversiteit.

Enkele weken geleden hebben ze daartoe in Ell opnames gemaakt van onze Groninger paarden, Lakenvelder koeien en kippen, Zwartbles schapen, Nederlandse landgeiten, ons Nederlands landvarken en de ruwharige Hollandse Herder Coco. Behalve al deze zeldzaam ras dieren kwamen ook de kitten Vicky en de ezels met hun veulentjes uitgebreid voor de camera.

Van deze uren opnames blijven uiteindelijk slechts 8 minuten over voor de uitzending (van waarschijnlijk 20 oktober). Het zal ons benieuwen hoeveel kijkers enthousiast zullen worden van de prachtige variatie aan dieren die in ons land rondloopt en met veel liefde en aandacht gehouden wordt.

Wij dragen ons steentje bij en laten dit zien namens alle houders van al onze mooie rassen.

En voor wie nog twijfelt welk dier te gaan houden: Kijk op “het ras dat past” op onze website om uit te zoeken hoe je ook bij kunt dragen aan het behoud van al dit moois.

Gerrit Tacken

Voorzitter SZH

Gerrit Tacken

Gerrit is voorzitter van SZH en is tot 2019 werkzaam geweest als dierenarts. De zeldzame rassen zijn hem zeer bekend en geliefd en samen met zijn vrouw heeft hij thuis op landgoed 't Heijk in Limburg onder andere Groninger paarden, Zwartbles schapen, Lakenvelder kippen, Nederlandse landgeiten, enkele Nederlandse landvarkens en een ruwharige Hollandse Herder rondlopen waar ze dagelijks van genieten. Avonturen van de dieren op het landgoed zijn te volgen via Facebook op https://www.facebook.com/landgoedhetheijk