Artikelen

Online thema avonden ‘Fokken met verstand’

Een goed doordacht fokbeleid op populatieniveau is nodig om een ras te behouden en te verbeteren. In twee online thema avonden, georganiseerd door Centrum voor Genetische bronnen Nederland (CGN) in samenwerking met Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH), worden de basisprincipes van fokkerij, inteelt en behoud van genetische diversiteit besproken en wordt ingegaan op de mogelijkheden die er zijn om met inteelt om te gaan en hoe je DNA informatie kunt gebruiken voor een gezond fokbeleid.

Op donderdag 5 november wordt ingegaan op inteelt.

Op donderdag 3 december wordt ingegaan op het gebruik van DNA en de vele mogelijkheden van de informatie die hieruit te halen zijn. 

Nonja Remijn

Mijn passie ligt in het bij elkaar brengen van mensen en het zoeken naar gemeenschappelijke belangen binnen de agrarische sector. Ik hou van dieren, maar misschien nog wel meer van de dierhouders. In mijn werk wil ik boeren, burgers en buitenlui graag dichterbij elkaar brengen. Zodat we samen kunnen genieten van ons voedsel en te werken aan een gezonde en mooie wereld voor morgen.