Nieuws

Gelderse merrie Wendie in het zonnetje gezet met SZH penning

De jaarlijkse Dag van het Gelders paard in Ermelo kon gelukkig weer live doorgaan. Deze dag waren er niet alleen veel mooie Gelderse paarden te zien, ook werd een eerbetoon gegeven aan diverse fokkers en liefhebbers van het ras. Gert Stegeman mocht de SZH penning in ontvangst nemen.

Het veelzijdige Gelders paard

Waar er bij de KWPN paarden steeds selectiever is geselecteerd en gefokt op eigenschappen gericht op springpaarden of dressuurpaarden kiest de fokinrichting Gelders paard, (onderdeel van KWPN) juist voor het behoud van een het oorspronkelijke type Gelders paard, dat zich kenmerkt als een veelzijdig paard, elegant gebouwd, betrouwbaar, blij en werkwillig.  Ook in de keuringsstandaard komt het brede palet van gevraagde eigenschappen terug.

Erepenning naar Wendie

De door SZH beschikbaar gestelde erepenning, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een waardevolle Gelderse fokmerrie – ging deze keer naar de inmiddels achttien jarige Wendie (Parcival x Indiaan) nu geregistreerd bij Gert Stegeman uit Bant. Merrie Wendie heeft haar sportpredicaat behaald in zowel dressuur onder het zadel als het mennen.

Met het uitreiken van de penning wil SZH fokkers belonen die met hun fokkerij een belangrijke bijdrage leveren aan het behouden en bevorderen van de diversiteit binnen het ras, en daarmee een waardevolle bijdrage leveren aan een gezonde toekomst voor de zeldzame rassen.

Foto met dank aan Theo Janssen

Nonja Remijn

Mijn passie ligt in het bij elkaar brengen van mensen en het zoeken naar gemeenschappelijke belangen binnen de agrarische sector. Ik hou van dieren, maar misschien nog wel meer van de dierhouders. In mijn werk wil ik boeren, burgers en buitenlui graag dichterbij elkaar brengen. Zodat we samen kunnen genieten van ons voedsel en te werken aan een gezonde en mooie wereld voor morgen.