Nieuws

Erkend Centrum Elsenhove, plaatst zeldzame rassen op de voorgrond.

Speelboerderij de Elsenhove in Amstelveen is sinds 2013 erkend educatief centrum van de SZH. Beheerder Margriet Spierings is een waardige ambassadeur voor de zeldzame rassen. Het hele team doet mee. Medewerkers en stagiaires wordt de liefde voor de zeldzame rassen met de paplepel ingegoten.

De boerderij heeft met jaarlijks 80.000 tot 100.000 bezoekers een enorm bereik. Het is een bijzondere plek waar de bewoners van Amstelveen en omstreken kennis kunnen maken met een zeer grote variatie aan dieren. Van Bonte Bentheimer varkens tot Thrianta konijnen. Maar de lakenvelders, zowel de kip als de koe, zijn bij de beheerder favoriet. In 2023 zal de jaarlijkse boerenlanddag op Elsenhove zelfs geheel in het teken staan van de lakenvelder.

Beheerder Margriet heeft een zwak voor de lakenvelder aftekening.

Tijdens de herkeuring op 2 december vertelde Margriet honderduit over de door haar geliefde rassen. Dat de zeldzame rassen op Elsenhove een prominente rol spelen blijkt uit een artikel dat in mei 2022 verscheen in AmstelveenZ magazine, het periodieke blad dat huis aan huis verspreid wordt in Amstelveen en aangrenzende gemeenten. Lees hieronder het hele artikel.

Tamara Pigot

Geboren en getogen in Amsterdam én opgegroeid op de Boerderij. De kinderboerderij wel te verstaan. Een plek die zorgt voor verbinding tussen kind, natuur en dier. Waar je zelf kunt ervaren waar voedsel vandaan komt. Verhalen van boeren die het anders doen inspireren mij. Nieuwe boeren, die boeren mét de natuur en mét de rassen daarbij passen. Bij het landschap, bij de grond en bij de boer natuurlijk.