Nieuws

Erkend Centrum Elsenhove, plaatst zeldzame rassen op de voorgrond.

Speelboerderij de Elsenhove in Amstelveen is sinds 2013 erkend educatief centrum van de SZH. Beheerder Margriet Spierings is een waardige ambassadeur voor de zeldzame rassen. Het hele team doet mee. Medewerkers en stagiaires wordt de liefde voor de zeldzame rassen met de paplepel ingegoten.

De boerderij heeft met jaarlijks 80.000 tot 100.000 bezoekers een enorm bereik. Het is een bijzondere plek waar de bewoners van Amstelveen en omstreken kennis kunnen maken met een zeer grote variatie aan dieren. Van Bonte Bentheimer varkens tot Thrianta konijnen. Maar de lakenvelders, zowel de kip als de koe, zijn bij de beheerder favoriet. In 2023 zal de jaarlijkse boerenlanddag op Elsenhove zelfs geheel in het teken staan van de lakenvelder.

Beheerder Margriet heeft een zwak voor de lakenvelder aftekening.

Tijdens de herkeuring op 2 december vertelde Margriet honderduit over de door haar geliefde rassen. Dat de zeldzame rassen op Elsenhove een prominente rol spelen blijkt uit een artikel dat in mei 2022 verscheen in AmstelveenZ magazine, het periodieke blad dat huis aan huis verspreid wordt in Amstelveen en aangrenzende gemeenten. Lees hieronder het hele artikel.