Evenementen

6-8 december 2019 – NK Nederlandse kleindierrassen op Oneto

Kleindierenshow Oneto organiseert samen met de SZH en de Nederlandse Hoender Club (NHC) het Nederlands Kampioenschap van de Zeldzame Nederlandse Kleindierrassen. De Oneto vindt plaats van 6 tot en met 8 december 2019 in Hangar 11 van het vliegveld in Enschede.

Ontmoeten en honoreren

De organisatie van het Nederlandse Kampioenschap is bedoeld om ervaren fokkers en beginnende liefhebbers van de zeldzame kleindierrassen bij elkaar te brengen en zo kennis uit te wisselen en elkaar te enthousiasmeren in de gedeelde passie, namelijk het houden en fokken van deze unieke erfgoeddieren.

De SZH stelt per diergroep een penning beschikbaar. Elke dier dat door de keurmeester wordt aangewezen als de beste vertegenwoordiger van het ras ontvangt, bij voldoende concurrentie, de oorkonde behorende bij de Nederlandse Kampioen. Zowel de SZH als de NHC zijn aanwezig om geïnteresseerden te woord te staan, maar ook met documentatie over het hoe en waarom van ons levend erfgoed, als ook de noodzaak van de instandhouding van deze rassen en het belang van genetische diversiteit.

Hanen kraai wedstrijd en eierkeuring

Onder het motto ‘niet de grootste, wel de gezelligste’ organiseert Oneto naast een keuring ook diverse andere activiteiten om het brede publiek mee te laten genieten van hun hobby. Zo zijn de hanenkraaiwedstrijd en de eikeuring op zondag unieke momenten om mee te maken.

Voedingadvies van Garvo

Nieuw op komende Oneto is de speciale actie die samen georganiseerd met Garvo. Gezonde dieren vormen de basis voor hobby en dierwelzijn. Een fraai dieren fokken gaat niet vanzelf en goede voeding speelt hierbij een grote rol. Garvo weet met haar voeding een brede groep essentiële darmbacteriën te stimuleren die op hun beurt een belangrijke rol spelen bij de omzetting van het voer naar opneembare voedingsstoffen.  De keurmeesters beoordelen op Oneto het exterieur en Garvo biedt op Oneto de mogelijkheid om tegen een sterk  gereduceerd tarief de kwaliteit van de darmflora van hun dieren te laten analyseren.  Hiervoor kunnen inzenders als bezoekers mestmonsters aanbieden waar ook ludieke prijzen aan verbonden zijn.

Meer over dit evenement is te lezen op de website van Oneto

Nonja Remijn

Mijn passie ligt in het bij elkaar brengen van mensen en het zoeken naar gemeenschappelijke belangen binnen de agrarische sector. Ik hou van dieren, maar misschien nog wel meer van de dierhouders. In mijn werk wil ik boeren, burgers en buitenlui graag dichterbij elkaar brengen. Zodat we samen kunnen genieten van ons voedsel en te werken aan een gezonde en mooie wereld voor morgen.