logo SZH

Meedoen

Geven

De SZH is voor het merendeel van haar werkzaamheden afhankelijk van donaties. Afgezien van een beperkte subsidie voor ondersteuning van fokkerij, moeten we alle werkzaamheden op gebied van educatie, promotie van zeldzame rassen en hun producten, het stimuleren het gebruik van deze rassen op bedrijven en in het landschapsbeheer uit eigen middelen bekostigen. Om dit werk te kunnen blijven doen hebben we uw steun nodig. Hoe meer middelen we ontvangen des te meer werk kunnen we verzetten voor het behoud van de zeldzame landbouwhuisdierrassen.

Red de Polderpanda!

SZH is op 8 april 2017 gestart met een actie om de zeldzame runderrassen te redden die extra bedreigd worden door de recente fosfaatmaatregelen. Wilt u helpen? Doneer dan via www.polderpanda.nl

Donateurschap

Wilt u het behoud van ons levend erfgoed en het werk van de SZH steunen? Dan kunt u donateur worden. Er zijn verschillende mogelijkheden. Als u donateur wordt voor minimaal € 20 per jaar krijgt u viermaal per jaar het magazine ‘ZeldzaamHuisdier’ thuis gestuurd en wordt u uitgenodigd voor de jaarlijkse SZH fokkers- en vriendendag.

Voor €450 kunt u donateur voor het leven worden. U ontvangt dan gratis een boek naar keuze uit onze selectie.

Download hier het aanmeldingsformulier nieuwe vrienden van SZH


Schenking

U kunt ook een schenking doen. Schenkingen kunt u overmaken op iban :  NL20 RABO 0128617233 ten name van Stichting Zeldzame Huisdierrassen.

Periodieke schenkingen kunt u doen met behulp van het formulier ‘overeenkomst periodieke gift in geld‘, hier te downloaden.

MVO en of sponsoring

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met levend erfgoed? Neemt u contact op met de organisatie info@szh.nl voor de mogelijkheden voor uw organisatie.

Doen

Zelf dieren houden

Als u dieren wilt gaan houden is de keuze voor een ras met een lange historie of een ras uit uw eigen regio extra aantrekkelijk. U zorgt door de keuze voor zo’n ras dat ons cultureel erfgoed voortleeft en zichtbaar wordt in onze samenleving. Het zijn dan net zo goed als klassieke kerken of oude molens, monumenten in ons landschap, met dat verschil dat ze levend erfgoed zijn. U helpt daarmee bovendien aan het in stand houden van de inmiddels zeldzaam geworden oorspronkelijke rassen.

Voor veehouders, die bijvoorbeeld voor een biologisch productiesysteem kiezen of die het houden van dieren combineren met een zorg- of recreatiefunctie , is het de moeite waard bij de rassenkeuze de groep zeldzame huisdierrassen mee te nemen. Ze zijn robuust en aantrekkelijk.

Advies nodig bij het kiezen van een zeldzaam ras of streekras? Wij helpen u graag.

Producten kopen

Door de producten van zeldzame rassen te kopen, ondersteunt u indirect het behoud van het ras. U geeft een oorspronkelijk ras zo zijn bestaansrecht terug. Red een ras, eet het op! Op www.zeldzaamlekker.nl zijn al de door ons erkende bedrijven te vinden.

Vrijwilliger worden

Bij de SZH zijn enthousiaste vrijwilligers altijd welkom voor kleine of grote taken. Er is altijd wat te doen, en ondersteuning kan op veel manieren. Zo zijn we al blij als u een mooie foto van een zeldzaam ras aanlevert, maar u kunt ook het werk van de SZH promoten in uw omgeving of helpen bij een activiteit van de SZH. Enthousiast? Stuur een email aan info(a)szh.nl en we nodigen u uit om na te gaan wat het beste bij u past.

Ambassadeur

Gemeenten hebben de mogelijkheid om een zeldzaam ras als ambassadeurssoort te kiezen. Het werkt twee kanten op. Het ras wordt als het ware het boegbeeld van uw gemeente en andersom krijgt het ras bekendheid omdat het in allerlei communicatieuitingen gebruikt wordt. U draagt bij aan de bekendheid van het ras en het ras draagt bij aan uw herkenbaarheid. Lees alles over ambassadeurssoorten op http://ambassadeursoorten.nl/

Stichting Zeldzame Huisdierrassen heeft een ANBI status.anbi status logo
STICHTING ZELDZAME HUISDIERRASSEN (SZH)  RSIN 007243509

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2017 Communicatiebureau de Lynx
×