logo SZH

Vraag en antwoord

Stichting Zeldzame Huisdierrassen is makelaar in de wereld van het levend erfgoed. Een prettige samenwerking binnen een groot netwerk maakt dat wij meestal uw vragen kunnen beantwoorden of u kunnen doorverwijzen naar iemand binnen het vakgebied die u verder kan helpen.

Heeft u een vraag? Kijk eerst of u het antwoord al vindt bij de veelgestelde vragen. Voor de overige opmerkingen en vragen verwijzen wij u door naar het contactformulier.

Ik wil een zeldzaam ras kopen of verkopen, waar kan ik dat het beste doen?

Ieder ras of stamboekorganisatie heeft haar eigen marktplaatsfunctie. Hier kunt u een dier te koop of te koop gevraagd opzetten. Om deze reden heeft SZH zelf geen mogelijkheid hiervoor. De websites van de verschillende organisaties vind u terug onder het betreffende ras.

Ik organiseer een evenement en zou hier graag zeldzame rassen een podium aanbieden, hoe pak ik dat aan?

Heel goed idee! Om u op weg te helpen heeft SZH een stuk opgesteld om aan te geven wat de mogelijkheden zijn maar ook wat beperkingen zijn. Goed om daar rekening mee te houden als u een evenement met levend erfgoed organiseert. Lees hier meer

Ik beheer /werk op een kinderboerderij en heb advies nodig over welke zeldzame rassen in de streek waar ik woon passen?

Voor advies op maat bent u altijd welkom om contact op te nemen. Dan komen we even kijken op locatie, of spreken we mogelijkheden door op kantoor. Voor een algemeen beeld waar welke rassen hun oorsprong vinden verwijzen we u naar het artikel ‘Gebied van oorsprong Nederlandse rassen’ .

Ik ben terreinbeheerder en zoek naar begrazingsmogelijkheden, of naar welke dieren hier op het terrein zouden passen.

Ook voor terreinbeherende organisaties is een advies op maat van belang. Neem vooral even contact op. Voor een algemeen beeld waar welke rassen hun oorsprong vinden verwijzen we u naar het artikel ‘Gebied van oorsprong Nederlandse rassen’ .

Voor overige vragen:

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2019 Communicatiebureau de Lynx
×