logo SZH

Zeldzame rassen op evenementen

geplaatst op: 10 april 2014 | door: Nonja Remijn

Evenementen zijn hét moment om de rassen aan een breed publiek te laten zien. Met shows en demonstraties kan iedereen de dieren ruiken, zien, voelen, en in sommige gevallen zelfs proeven. Een echte beleving.

Dag van het levend erfgoed

Drie maal op rij heeft de Nationale Dag van het Levend Erfgoed plaats gevonden. In 2010 en 2011 in Liempde, en in 2012 in Arnhem. Tijdens de Dag van het levend Erfgoed komen alle zeldzame rassen bij elkaar, samen met hun houders en hun stamboek- en rasverenigingen. Een bijzonder spektakel. Op het runderplein presentaart de witrik zich naast de lakenvelder. Op het paardenplein geeft het Gelders paard een fantastische show weg en laat het trekpaard zien hoe sterk hij is. De honden presenteren hun diverse kwaliteiten op het hondenplein, de hoenders, duiven, watervogels en konijnen stralen op het kleindierenplein, en op het schapen en geitenplein staan de karakteristieke landgeiten en geven de herders een hoed demonstratie. Voor kinderen zijn er knuffelhoekjes en lessen over het verzorgen van een konijn, en op het ZeldzaamLEKKER plein dringt het publiek bij de verschillende producenten om een stukje Bonte Bentheimer worst of een toostje Twentse landganzenpaté te proeven.

Dat is De Dag van het Levend Erfgoed. Het evenement bracht een groot succes, maar is niet elk jaar in deze vorm haalbaar om te organiseren.

Zelf graag een evenement met zeldzame rassen organiseren? We helpen je graag op weg, hierbij een eerste opzet met dingen om aan te denken. Lees hier meer over zeldzame rassen op evenementen

SZH Fokkers- en vriendendag

Op 4 oktober is iedereen welkom op onze fokkers- en vriendendag. de dag is bedoeld voor alle fokkers, houders, kinderboerderijmedewerkers, samenwerkingspartners, begunstigers en alle overigen die levend erfgoed een warm hart toe dragen. Tijdens de dag zijn er verschillende workshops bij te wonen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een aantal dieren te bewonderen, en eind van de dag kan aangeschoven worden bij het ZeldzaamLEKKER diner.

 

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2019 Communicatiebureau de Lynx
×