logo SZH

Variatie in vee

geplaatst op: 5 april 2013 | door: Nonja Remijn

Het cahier biedt een helder overzicht van de stand van de wetenschap rond het behoud van zeldzame huisdier- en veehouderijrassen. Dit bijbehorende lespakket stimuleert de leerlingen om na te denken over biodiversiteit op de boerderij en leert hen over fokken en inteelt.
Lessenserie van drie lesuren over erfelijkheid, variatie en (moderne) foktechnieken bij landbouwhuisdieren. Leerlingen denken onder meer na over het belang van genetische variatie en fokken aan de hand van ‘genenkaartjes’ hun ideale kip.
Aan het cahier Variatie in Vee werkten vooraanstaande wetenschappers mee die expert zijn op het gebied van dit thema. Dit cahier is samengesteld door dr. Ank Zegwaard, beleidsmedewerker Educatie & Voorlichting van Stichting Zeldzame Huisdierrassen, dr. Kor Oldenbroek, wetenschappelijk medewerker van het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland, en dr. Jannes van Everdingen, dermatoloog en bestuurslid stichting Biowetenschappen en Maatschappij. Eindredactie en interviews door ir. Rob Buiter, wetenschapsjournalist, en met een voorwoord van Gerda Verburg, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Variatie in vee kan kostenloos gedownload worden via onze onderwijspagina. Of via onderstaand formulier tegen kleine vergoeding van 6,00 euro (exclusief verzendkosten) worden besteld:

Webshop - Variatie in vee

Vul onderstaand formulier in om het boek Variatie in vee te bestellen. Velden met een * zijn verplicht in te vullen
  • Prijs: € 6,00 Aantal:
  • € 0,00

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2019 Communicatiebureau de Lynx
×