logo SZH

PolderPanda-actie van start

geplaatst op: 9 april 2017 | door: Nonja Remijn

De actie PolderPanda is van start gegaan. Door de nieuwe fosfaatregelgeving is het voor sommige boeren niet meer op te brengen om deze zeldzame Nederlandse koeien te houden. Zij trekken dit financieel gezien domweg niet.
Als gevolg daarvan roept De Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) boeren en houders van zeldzame koeiensoorten op om geen dieren af te voeren naar het slachthuis.
Afgelopen week en ook deze week zijn er al zeldzame Lakenvelders, Brandroden, Blaarkoppen en andere bedreigde runderrassen geslacht als gevolg van deze nieuwe fosfaatregelgeving en de stoppersregeling voor melkveehouders. Dit ‘opruimen’ van Nederlands levend erfgoed moet per direct stoppen.

Om 84 Blaarkoppen te redden hebben we € 36.000,-. nodig. Met dit geld kunnen we dit levend erfgoed een veilige omgeving bieden.

Er is dus NU actie nodig! Help ons deze exemplaren van ons levend erfgoed te redden. Doneer een financiële bijdrage. Elk bedrag is meer dan welkom.

Doneren kan of via de  website www.polderpanda.nl of via  IBAN NL20RABO 0128 61 7233 tnv Stichting Zeldzame Huisdierrrassen onder vermelding van polderpanda.

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2019 Communicatiebureau de Lynx
×