logo SZH

Sallander

Fotograaf: Wilma Taks

Rasbeschrijving

De Sallander is een vriendelijk en levendig konijn. De kop is goed ontwikkeld en breed met stevig rechtopstaande oren. De ogen zijn donkerbruin. Het is een wat gedrongen, mooi gevuld dier met een korte hals dat flink en stevig op de poten staat. De beharing is van normale lengte, dicht en vol, met veel onderwol, Het ligt zacht en glad tegen het lichaam aan. De Sallander weegt tussen de 3 en 4 kilo.

De Sallander heeft eenzelfde tekening als de Thüringer, maar de kleuren zijn bleker. Dit maakt het contrast in de tekening nog scherper zichtbaar. De kleur is gebroken wit waarbij elke haarpunt lichtjes bruinzwart is aangetipt. De oren, de borst, de snuit, de achterhand, de poten en de buik zijn donkerder gekleurd.

Geschiedenis

Het ras is vernoemd naar de streek van de fokker, namelijk Salland. Er werden Thüringers met Chinchillakonijnen gekruist. De erkenning van dit ras vond plaats in 1975. Het is een echt tentoonstellingsdier. In Nederland is het ras een bekende verschijning, maar in andere landen komt het weinig voor. Vreemd genoeg zijn ze ook als gezelschapsdier tot nu toe nog niet heel populair

 

Benieuwd hoe zeldzaam dit ras is? Op de pagina ‘Rassen’ kan je het overzicht downloaden met aantal geregistreerde vrouwelijke fokdieren, trend en status van dit ras.

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2019 Communicatiebureau de Lynx
×