logo SZH

Klein Lotharinger

Fotograaf: Wilma Taks

Rasbeschrijving

De Klein Lotharinger is een vrij levendig en goedaardig konijn. Het heeft een brede, niet te lange, goed ontwikkelde kop met brede wangen. De oren zijn ongeveer 10 cm lang. Dit ras kent een gestrekte lichaamsbouw en staat op rechte en stevige poten. De Klein Lotharinger mag niet meer dan 3 kilo wegen. Het heeft een vacht met normale lengte die zacht aanvoelt en rijk glanst. Kenmerkend is de bijzondere tekening op een stralende witte pels. De koptekening omvat de zogenaamde vlinder, de oogringen, de doorn, de wangstippen en de gekleurde oren. Op het lichaam heeft de Klein Lotharinger een zogenaamde aalstreep die loopt van achter de oren tot aan de staart. Ten slotte hebben ze op elke zijde drie tot acht los van elkaar staande stippen.

Geschiedenis

Dit Nederlands ras is midden jaren zeventig gecreëerd als alternatief voor de Groot Lotharinger. Het heeft in de loop der jaren veel ontwikkeling doorgemaakt. Het type is korter geworden, wat het ras ten goede is gekomen. In 1975 werd het ras officieel erkend. De kwaliteit is hoog. Regelmatig wint een Klein Lotharinger een tentoonstelling. Met zijn prachtige dalmatiërachtige verschijning heeft dit ras binnen korte tijd een grote groep liefhebbers voor zich gewonnen.

Fokkerijorganisatie

Lotharingerclub
Website

Benieuwd hoe zeldzaam dit ras is? Op de pagina ‘Rassen’ kan je het overzicht downloaden met aantal geregistreerde vrouwelijke fokdieren, trend en status van dit ras.

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2019 Communicatiebureau de Lynx
×