logo SZH

Deilenaar

Rasbeschrijving

De Deilenaar is een kort en geblokt konijn met soepele afrondingen. De bouw is stevig met een brede voor- en achterhand. De benen zijn stevig en kort. De kop is krachtig ontwikkeld, vooral bij de rammen. De oren zijn stevig van structuur en goed afgerond. De ideale oorlengte is 11 cm. De pels langer dan normaal zodat de vlokkerige ticking beter tot zijn recht komt. De pels moet vol ingehaard, glanzend en aanliggend zijn. De ideale pelsconditie is een geheel doorgehaarde pels.

De Deilenaar heeft een warme roodbruine dekkleur waarbij de ticking krachtig en golvend moet zijn. De buik is roomkleurig. De achterbenen zijn aan boven- en binnenzijde roodbruin. De snuit, de kaakranden en de binnenzoom van de oren zijn tankleurig. De oren zijn zwart gezoomd. De voorbenen zijn zwaar getickt. De kleur van de ogen is donkerbruin.

Geschiedenis

De Deilenaar is een ras dat is gefokt in Deil, een plaats in de Betuwe. Dit ras werd gefokt uit een iets te kleine haaskleurige Vlaamse Reus met een zwarte ticking en een zwarte Tan. Alle jongen uit de eerste generatie waren haaskleurige dieren. In 1939 werden de eerste dieren tentoongesteld en het ras is in 1940 erkend.

 

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2017 Communicatiebureau de Lynx
×