logo SZH

Koks en andere foodprofessionals

ZeldzaamLEKKERe kans

Een kans om niet te laten liggen: werken met ZeldzaamLEKKERE producten! In Nederland zijn veel ondernemers die zich met passie inzetten voor het behoud van zeldzame rassen. Door de rassen in te zetten voor datgene waar ze goed in zijn en de producten te vermarkten, krijgen deze zeldzame rassen een nieuw bestaansrecht. Het project ZeldzaamLEKKER biedt een podium aan de verhalen achter de producten, rassen en producenten.

Verhalen om op te eten

Via de ZeldzaamLEKKER producenten is een breed scala aan producten verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld vlees van Brandrode runderen, Bonte Bentheimers en Drentse Heideschapen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan zuivelproducten van Blaarkop koeien en Friese melkschapen. Met ZeldzaamLEKKER bent u verzekerd van producten van uitzonderlijke kwaliteit, met duidelijke herkomst en een inspirerend verhaal.

Zo grazen veel van de dieren op kruidenrijke weiden in de regio en worden de producten op ambachtelijke wijze gemaakt, met respect voor mens, dier en milieu. Het verhaal achter de rassen en boerderijen is helder en eerlijk, de productiewijze en herkomst van producten transparant en tastbaar. Het betreft producten die nauw verbonden zijn aan streek en seizoen. En dat proef je! De smaak van de producten hangt bijvoorbeeld ook samen met waar de dieren gegraasd hebben.

Dit biedt de mogelijkheid om te variëren met producten en smaak. Zo kunnen klanten verrast worden met een wisselend aanbod van producten, met ieder hun eigen, unieke verhaal.

Red een zeldzaam ras, eet ‘em op!

Bent u op zoek naar eerlijke en duurzame producten met een uniek verhaal? Wilt u uw klanten verrassen met een bijzondere ervaring en zo bijdragen aan het in stand houden van Oud Nederlandse rassen? Dan zijn ZeldzaamLEKKER producten misschien wel iets voor u! Kijk eens rond op de website of neem contact met ons op.

 

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2019 Communicatiebureau de Lynx
×