logo SZH

Kinder-, zorg-, en recreatieboerderijen

Meestal is hoge productie op deze boerderijen niet de voornaamste functie van de dieren en wordt meer gekeken of dieren makkelijk in de omgang zijn of er leuk uitzien. De educatieve waarde en het laten zien van dieren die eigen zijn aan een streek speelt hier ook een belangrijke rol.

Onze authentieke rassen hebben die eigenschappen. Kinderen kunnen aan de hand van deze dieren van alles ontdekken over onze cultuurgeschiedenis. Voor zorgboerderijen zijn het ideale dieren omdat deze rassen meestal een rustig karakter hebben en niet kwalijk nemend. Een recreatieboerderij kan toeristische activiteiten organiseren rondom streekeigen rassen.

SZH heeft verschillende projecten voor deze multifunctionele boerderijen

• Het project ‘uitlenen van een zeldzaam kalfje aan de kinderboerderij’. De fokker promoot het ras op een plaats waar veel mensen komen, en de kinderboerderij kan zo zonder al te veel dieren tegelijk te moeten hebben rondom het kalf een educatieve projecten doen.

• Kinderclubs rond een zeldzaam ras. Kinderboerderijen en fokkers organiseren samen kinderclubs rond een zeldzaam ras,. SZH maakt er materiaal bij voor de begeleider en voor de kinderen: het zgn. hand- en doeboek

• Belangenbehartiging: SZH bepleit bij stamboeken het versoepelen van het lidmaatschapbeleid als deze boerderijen met veel verschillende rassen lid willen zijn van meer rasverenigingen

• SZH heeft teksten voor bordjes gemaakt bij de rassen.

• Lesmateriaal: SZH heeft allerlei lesmateriaal rond de authentieke rassen en organiseert ook workshops over educatie rond levend erfgoed .

 

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2019 Communicatiebureau de Lynx
×