logo SZH

in de picture: Boerderij Sengersbroek

geplaatst op: 21 november 2016 | door: Nonja Remijn

Sengersbroek is van oorsprong altijd al een boerenbedrijf geweest. Net als in de rest van de Peel, betekende dat een kleinschalig gemengd bedrijf, met varkens, koeien en akkerbouw. Later gingen boeren zich specialiseren, en veranderde Sengersbroek in een varkenshouderij. Nadat Peter de boerderij van zijn vader overnam, is hij in 1997 omgeschakeld naar een biologische bedrijfsvoering. Als een van de eersten, was hij hierin een echte pionier. In 2006 leerde hij Teresa kennen. Omdat Peter zijn bedrijf niet groter wilde laten groeien, werd op zoek gegaan naar andere opties.

Bonte Bentheimer in de breedte

Zo ging Teresa op zoek naar een oud varkensras, en vond de Bonte Bentheimer. In 2008 arriveerde de eerste zeug met biggen en een jaar later kwam daar een beer bij. Nu, in 2011, zijn er vijf zeugen en één beer, die maandelijks zorgen voor vlees van acht varkens. Deze delicatesse wordt gecombineerd met een Bed & Breakfast en een camping.

Sengersbroek kent geen vaste openingstijden, neem voor bestellingen en reserveringen contact op met Peter en Teresa, zie ook www.sengersbroek.nl

Snel naar

Over

Fokkers

Houders en beheerders

Beleven en laten beleven

Meedoen

©2017 Communicatiebureau de Lynx
×